• Download onze gratis E-Books
  • Voor gratis productadvies bel: 06-13705844

Allergie

Vooral bij huidklachten wordt al snel uitgegaan van een allergie en vaak is dit niet de juiste diagnose. De producten op deze pagina zullen alleen werkzaam zijn wanneer er echt sprake is van een allergie en de veroorzakende factoren ook worden aangepakt.

 

WAT IS EEN ALLERGIE? 

Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem op een onschadelijke, gewone stof, zoals bijvoorbeeld eiwitten uit voedsel, huisstof, planten of pollen. Bij een allergie is altijd een proteïne (het antigeen) betrokken. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen andere, niet-proteïne-gerelateerde overgevoeligheden, bijvoorbeeld voor chemicaliën. Vanuit medisch oogpunt zijn dit eigenlijk geen allergieën.

 

Een reactie op chemische stoffen is geen allergie, maar een natuurlijke reactie van het lichaam, om te waarschuwen en te beschermen tegen schadelijke stoffen die een negatieve invloed hebben op lichaamsfuncties. Allergieën zijn het symptoom maar niet een aandoening op zich!  Een allergische reactie is het resultaat van meerdere factoren die het immuunsysteem overweldigen en het doen “disfunctioneren”. Meerdere factoren zullen dus aangepakt moeten worden om tot een blijvende oplossing te kunnen komen. Als de oorzaak wordt weggenomen, verdwijnt ook het symptoom, de allergie.

 

Factoren die een rol kunnen spelen zijn:

  • leaky gut
  • darmdysbiose
  • verzwakte pancreas/tekort aan enzymen
  • zware metalen belasting
  • vitamine- en mineraalinsufficiëntie.

 

Belangrijke informatie om te lezen:

Lees mijn blog: De 5 stappen om allergieën op te lossen bij je hond

Lees mijn blog: Leaky Gut, welke ziektebeelden zijn het resultaat? Hoe voorkom je het en hoe los je het op bij je hond?

Lees het gratis E-book: Van vulling naar voeding voor je hond

Astragalus membranaceus is een immunomodulater, dat betekent dat de kwaliteit van het overactief immuunsysteem bij allergieën verbetert en tot rust kan komen.

Supplements Astaxanthine is een krachtige antioxidant en vanger van vrije radicalen. De speciale chemische structuur dringt diep door in organen die moeilijk te doordringen zijn (hersenen, gewrichten, ogen en de huid). 4 milligram astaxanthine per softgel onttrokken uit natuurlijke algen en plankton.

Supplements Colon Support is een ondersteunende formule voor het bevorderen van een gezonde darm transit. Helpt de darmflora te versterken.

Supplements Enzym Support is een multi-enzymen complex bevat een breed werkend complex van speciale enzymen zoals, amylase, cellulase, lactase, lipase, protease. Draagt bij tot een normale spijsvertering.

Een combinatie van kruiden die een effectieve en verzachtende invloed op luchtwegen en huid hebben. Tevens effectief bij alle vormen van allergieën.

Supplements Scutellaria is een natuurlijk middel dat ondersteunt tijdens het seizoen en heeft een verzachtende invloed op luchtwegen.

Natuurlijk middel bij hooikoorts en allergie. Krachtige histamineremmer.

Om allergieën diep en causaal te behandelen zijn de HAP's van Balance Pharma onontbeerlijk. Deze complexen kunnen effectief meer dan 2000 verschillende substanties neutraliseren. De grote doorbraak is dat een middel reeksen van substanties tegelijkertijd neutraliseert. Binnenkort zal deze serie worden toegevoegd aan deze pagina.