• Download onze gratis E-Books
  • Voor gratis productadvies bel: 06-13705844

Gezonde Snacks

pawfect

Verantwoord snacken

Natuurlijk wil je je trouwe viervoeter ook wel eens belonen met iets lekkers. Bedenk wel dat, vooral dieren die niet actief zijn, hierdoor snel overgewicht kunnen ontwikkelen. Overgewicht is een enorme belasting voor de organen en de gewrichten. Beperk snackmomenten tot maximaal 2 momenten per dag.

Iedere keer dat je een tussendoortje geeft, moet de alvleesklier (pancreas) aan het werk om enzymen voor de spijsvertering aan te maken. Katten en honden zijn van nature niet gewend om meerdere eetmomenten per dag te hebben. Hun systeem is erop gemaakt om een grote hoeveelheid voedsel, in één keer, op te eten en dan voor uren (en in de natuur soms dagen) niet te eten. Heel veel eetmomenten op een dag kan leiden tot problemen met de alvleesklier.

 

Geef je hond geen snacks of koekjes van de bekende merken uit de supermarkt die bijna volledig uit granen en "afval" bestaan. Vaak worden er ook nog geur- en smaakversterkers en suiker aan toegevoegd. Voor kattensnoepjes geldt hetzelfde. Kauwbotten uit de supermarkt zijn afvalproducten uit de leerindustrie. Ook dit wil je niet aan je dier geven.

Bij Holistic Dog Healing worden alleen verantwoorde snacks aangeboden van 100% natuurlijke ingrediënten, zonder chemische toevoegingen. Met ons aanbod kun je er verzekerd van zijn dat je je harige maatje kunt verwennen met producten die zelfs nog iets toevoegen voor de gezondheid en het welzijn van je dier!