Over Mariëlla Alberts

holistic dog healing expert

Wie ben ik en wat doe ik? Even voorstellen:

Ik ben Mariëlla Alberts en woon met mijn gezin, man, 2 zoons en 2 honden in het Brabantse Wijk en Aalburg.

Als kind had ik al een grote liefde voor dieren en wilde ik graag dierenarts worden. Tot ik er achter kwam dat je dan ook dieren moet opereren of misschien wel over het einde van hun leven moet beslissen. Waarschijnlijk had ik toen al onbewust een heel ander idee over heling en geneeskunde dan regulier wordt toegepast.

De droom om dierenarts te worden zette ik maar uit m’n hoofd. Ik koos een hele andere richting en runde 12 jaar een eigen schoonheidssalon, tot aan de geboorte van mijn oudste zoon. Na de geboorte van mijn jongste zoon besloot ik om weer te gaan studeren. Ik ronde de studie Voedingsdeskundige HBO met succes af en in september 2013 richtte ik mijn eigen voedingspraktijk op. 

Dit breidde zich al snel uit naar meer. Ik schreef mijn eigen lifestyle-programma gebaseerd op de drie gezondheidspijlers: Voeding, Beweging en Stressbeheersing. Mijn werk werd steeds breder en ik zette veel meer in dan voeding alleen om zo tot de beste resultaten te komen bij het begeleiden van mensen.

Mijn werk is mijn passie en eigenlijk had ik nog maar één wens: Mijn cliënten nog beter kunnen begeleiden om nog doelgerichter een behandelplan op te kunnen stellen. Deze wens kwam in juni 2015 uit, want sindsdien ben ik Bioresonantietherapeut/Asyra/Qest4 Specialist. Met deze prachtige testmethode zijn de resultaten geweldig, bij de meest uiteenlopende klachten en het belangrijkste: De klachten worden aangepakt bij de oorzaak. Binnen het vakgebied van ‘Energy Medicine‘ ben je nooit uitgeleerd, dus ik volg continue cursussen en lezingen om mijn kennis op peil te houden. Het is belangrijk om jezelf steeds te blijven toetsen en te ontwikkelen om je cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen.

De shift van humaan naar veterinair

Mijn eigen hond Igor heeft mij geleerd hoe mooi het is om dieren te behandelen. Hij kreeg op 14-jarige leeftijd de diagnose kanker met een levensverwachting (volgens de dierenarts) van nog hooguit 6 maanden. Maar dankzij de mogelijkheden van het Qest4 systeem en al mijn andere geleerde energietechnieken, heeft hij nog ruim 3 jaar een goede kwaliteit van leven gehad, zonder enige vorm van chemische medicatie en heb ik hem zelf kunnen begeleiden naar en tijdens zijn overgang. Hij heeft zelf op 29 januari 2018, in alle rust, zijn laatste adem uitgeblazen.

 

Dit mooie proces deed mij besluiten om alsnog mijn kinderwens in vervulling te laten gaan, maar in een andere vorm dan dierenarts. Alle energietechnieken en natuurlijke middelen die ik gebruik, zijn veilig te gebruiken bij dieren. Maar omdat ik toch ook meer kennis wilde hebben van de anatomie, fysiologie en pathologie van dieren, heb ik de opleidingen Energetisch Diertherapeut en Homeopathie voor Dieren gevolgd. Verder heb ik diverse cursussen gevolgd over het gedrag van honden, hoe honden onderling met elkaar communiceren en hoe wij met onze dieren kunnen communiceren.

 

In 2018 (na het overlijden van Igor) heb ik een jaar lang gratis mijn diensten aangeboden aan diversen rescue-organisaties. Op die manier heb ik enorm veel ervaring kunnen opdoen en zo kwam eigenlijk de verschuiving in mijn praktijk dat ik steeds meer dieren ging behandelen.  Zo kwam ook in september 2018 Mirsa bij ons wonen. Mirsa is een ex-straathond (Kangal) uit Turkije die in een vreselijke conditie werd gevonden. Toen ze bij ons kwam, was ze nog lang niet hersteld van haar fysieke en emotionele trauma’s. Dankzij de behandelingen die ik haar zelf kon geven, is ze nu een prachtige, stabiele en super-lieve hond!

Een jaar later adopteerde we tweede hond, Romy uit Roemenië. Ze heeft een blijvende blessure aan haar achterpoot, maar kan dankzij de ondersteunde middelen en behandelingen, pijnvrij door het leven.

holistic medicine for dogs

Een compleet concept door verbinding van diverse tools

Door mijn kennis en ervaring op het gebied van gezondheid (zowel voor mens als dier), energietechnieken, traumaheling, voeding, voedingssupplementen, kruiden, aromatherapie, homeopathie, bloesemtherapie en andere ondersteunende middelen, ben ik in staat om dieren met uiteenlopende klachten te begeleiden op hun pad naar gezondheid en emotioneel welbevinden.

 

Iedere hulpvraag is anders en voor mij een uitdaging om je hond te begeleiden naar optimale gezondheid.  In de afgelopen jaren heb ik al mijn humane kennis omgezet, in hoe ik die kan toepassen op dieren. In principe kun je met bioresonantie ieder dier behandelen, maar omdat ik de meeste kennis heb van honden, qua voeding, gezondheid en gedrag, heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van honden.


Gevolgde opleidingen en cursussen

2012 – Voedingsdeskundige HBO

2013 – Aromatherapeut

2014 – Evocircadian Coach

2015 – Asyra/Qest4 Specialist

2016 – Medische Basiskennis en Scenar Therapist

2017 – Angel Healing, Crystal Healing, Chakra Healing

2017 – The Art of Energy Healing

2018 – Reiki Level 1, 2 en Master/Teacher Level

2018 – Gecertificeerd EFT Therapeut

2018 – Energetisch Diertherapeut Basisopleiding

2018 – Energetische Diertherapeut Specialisatie

2019 – Lori Spagna Animal Communication & Telepathie Cursus

2019 – Inside the dogs mind Cursus

2019 – Canine Communication Cursus

2019 – PUBLICATIE BOEK ZIELSFREQUENTIES, JOUW ORIGINELE BLAUWDRUK

2020 Homeopathie voor Dieren

2020 Canine Nutrition Diploma

forever dog

IGOR 9 okt. 2000 – 29 jan. 2018

“Energy can not be created or destroyed. It can only be changed from one form to another.”

-Albert Einstein-