SLO is wel degelijk te genezen!

holistic dog healing

Het verhaal van Gulliver, een hond met SLO

In juni neemt Saskia contact met me op. Haar hond Gulliver heeft de diagnose SLO (symmetrische lupoide onychodystrofie) gekregen. Gulliver is onder behandeling bij een dierenarts, gespecialiseerd in deze aandoening.


Wat is SLO?

SLO is een auto-immuunaandoening. Het immuunsysteem valt dan lichaamseigen weefsel aan. In dit geval de nagels. Onder de nagels ontstaan pijnlijke ontstekingen. De nagels brokkelen af of vallen uiteindelijk uit. Vaak worden er nagels verwijderd door de dierenarts om de ontstekingen onder de nagels beter te kunnen behandelen. Nagels die weer terug komen zijn meestal vervormd en brokkelen meestal weer snel af.

De reguliere behandeling bestaat uit:
Toedienen van antibiotica, ontstekingsremmers, prednison en pijnstillers. (soms voor minimaal 3 maanden en soms zelfs levenslang) Soms wordt visolie/omega 3 vetzuren geadviseerd naast de reguliere medicatie.

holistic medicine for dogs

Op het moment dat Saskia mijn advies vraagt, staat Gulliver op een zware antibioticakuur. Hij krijgt pijnstillers, is dood ongelukkig en hij heeft nauwelijks nog eetlust. Hij heeft diarree, maar dat komt volgens de dierenarts door het warme weer en niet door de antibiotica. Inmiddels zijn al 2 nagels door de dierenarts verwijderd die niet meer te redden waren, nagel 3 en 4 zijn waarschijnlijk ook niet meer te redden. Dagelijks staat Gulliver met zijn pijnlijke pootjes in een bakje soda om de ontstekingen te ontsmetten.

Ik leg aan Saskia uit dat een auto-immuunstoornis nooit is op te lossen met antibiotica. In de darmen huist 80% van het immuunsysteem dat door de antibiotica nog verder beschadigd zal raken. 

Saskia ziet zelf ook dat Gulliver alleen maar zieker wordt van de antibiotica en zijn nagels alleen maar slechter, dus ze besluit om volledig voor een holistische aanpak te gaan.

Ik doe een eerste bodyscan bij Gulliver. Zijn systeem blijkt een zeer hoge toxische belasting te hebben. Daarnaast heeft hij 2 vaccinaties niet goed kunnen verwerken. We beginnen bij Gulliver met ontstoren van de vaccinaties en hij krijgt een homeopathisch middel als ontstekingsremmer en pijnstiller. Saskia geeft Gulliver zelf al visolie. Met een mild detox/drainagemiddel gaan we zijn toxische belasting opruimen. Met het versterken van zijn energetisch veld zal Gulliver beter beschermd zijn tegen lichaamsvreemde energieën, zoals straling van wifi. Ook dit blijkt bij Gulliver een belasting te zijn voor zijn immuunsysteem. Gulliver krijgt voortaan als dagelijkse voeding vers KVV vlees.

holistische therapie

Gulliver na het verwijderen van 2 nagels

Het probleem bij de oorzaak oplossen

 

Holistisch kun je dus heel veel doen om te werken naar echte genezing en het opbouwen van een gezond en weerbaar systeem. Dit is een duidelijk voorbeeld hoe de reguliere diergeneeskunde zich enkel richt op symptoombestrijding. 1 van de belangrijkste oorzaken van een auto-immuunaandoening is een te hoge toxische belasting van het systeem. Met chemische medicatie gaat de toxische belasting nog verder omhoog, waardoor er nooit genezing kan komen.

Wat je dan leest over deze aandoeningen, vanuit de reguliere diergeneeskunde, is dat de oorzaak onbekend is en de ziekte ongeneeslijk is. Niet dus!!!!!

Het resultaat

We zijn nu vier maanden verder en Gulliver heeft al zijn nagels terug!!! Prachtige, gezonde nagels!!! Nee hoor, niet vervormd en brokkelig. Ze zijn nog kort, maar gezond en sterk. Gulliver is vrolijk en blij en heeft geen pijn en ontstekingen meer. Gulliver speelt en rent en Saskia is net zo blij als Gulliver.

Op de foto's is het proces te zien van de verandering van Gulliver's nagels. De laatste 2 foto's laten zien hoe de nagels van Gulliver er nu uit zien.

Ik en Saskia wensen dit voor iedere hond met SLO. Ik bewonder Saskia's moed om te stoppen met de antibiotica en voor een holistische behandeling te kiezen. Natuurlijk was de dierenarts het daar niet mee eens, maar Saskia zag dat het Gulliver niet hielp en dat hij alleen maar zieker werd.

Ja, ik vind het heel dapper als iemand van het reguliere pad durft af te wijken en durft te onderzoeken en te kijken wat hun hond nodig heeft om te kunnen genezen. Ik weet dat ik de kennis en de middelen heb om dieren echt te kunnen helpen, maar het is de begeleider die de keuze moet maken en bereid moet zijn om open te staan voor andere inzichten.

holistisch diertherapeut
holistic dog healing
holistische therapie

Een andere visie op SLO

Een regulier werkend dierenarts heeft helaas niet meer tools in zijn toolkit dan chemische medicatie. Hij moet werken met de middelen die in zijn praktijk zijn toegestaan. In acute gevallen kan chemische medicatie levensreddend zijn, maar het is bij chronische aandoeningen nooit een oplossing! Sterker nog: je maakt het erger!

De Canadese holistisch dierenarts Peter Dobias werkt voor 90% met natuurlijke middelen in zijn praktijk. Hij was regulier opgeleid, maar raakte enorm gefrustreerd wanneer hij enkel de reguliere protocollen volgde. De meeste dieren zag hij alleen maar zieker worden op chemische medicatie.

Vanuit die frustratie ging hij zich verdiepen in natuurgeneeskunde en holistische therapieën. Hij schrijft nog slechts bij 10% van zijn cliënten chemische medicatie voor en alleen in acute gevallen. Hij beweert dat zijn resultaten voor 100% zijn toegenomen bij chronische aandoeningen door het gebruik van natuurlijke middelen en absoluut geen chemische medicatie in te zetten.

Zijn visie daarover is: “You don't take a sleeping pill when your house is on fire! The first thing you do is how to extinguished the fire!”

Gelukkig komen er in Nederland ook steeds meer dierenartsen die open staan voor holistische therapieën en het inzetten van middelen uit de natuurgeneeskunde.

In overleg met Saskia heb ik besloten het verhaal van Gulliver te delen. Saskia wil zo graag dat honden met SLO echt geholpen gaan worden. Ze is dolgelukkig met het resultaat bij haar Gulliver en daarom wil ze net als ik dat meer honden de lijdensweg niet meer hoeven te gaan van de reguliere behandeling van SLO.

holistisch diertherapeut

Voorkomen is beter dan genezen

Het is idd vreselijk om te zien. Honden die niet meer kunnen lopen van de pijn. Nagels die worden uitgetrokken zonder verdoving. Honden die nog zieker worden van de antibiotica en nog meer worden vergiftigd door corticosteroïden en prednison. Terwijl genezing echt mogelijk is!

Dit geldt niet alleen voor SLO, dit geldt voor alle auto-immuunaandoening! Je kunt de oorzaak laten testen en met natuurlijke middelen de aandoening bij de wortel aanpakken. Een immuunsysteem kan niet herstellen door medicatie die het immuunsysteem onderdrukt.

Gulliver is nog jong en had daarom nog heel veel herstelkracht. Hoe ouder het dier, des te moeilijker het wordt. Soms is is er teveel beschadigd en kan het systeem niet meer volledig herstellen.

Werk daarom vooral aan preventie! Bij Holistic Dog Healing vind je alle informatie en producten hoe je in de eerste plaats voorkomt dat je hond ziek wordt of een auto-immuunaandoening ontwikkelt. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen!


Reactie plaatsen

Reacties

saskia
3 jaar geleden

precies zoals t is gegaan , in 1 woord geweldig gr Gulliver en mijn baasjes Johan en Saskia

Frank Alberts
2 jaar geleden

Onze hond Jip van 3 heeft wsl SLO. Er is door de dierenarts bloed bij hem afgenomen om andere oorzaken van zijn los zittende nagels uit te sluiten. A.s. maandag heb ik een eerste afspraak met de dermatholoog om de bloeduitslagen te bespreken en de nagels te bekijken en de behandelmogelijjheden te bespreken. Ik zou ook graag maandag even met u bellen om met u de mogelijkheden vanuit uw visie te bespreken. Is dat mogelijk?