De werking van homeopathische middelen

Met het inzetten van een homeopathisch middel, kun je dankbaar gebruik maken van de energie van de grondstof van dat middel. Bij het bereiden van het middel, bevrijd je als het ware de energie die in bijvoorbeeld een plant aanwezig is. Deze plant is namelijk eerst als zaadje begonnen en buiten dat het zon en water nodig had om te groeien, heeft het uiteraard de nodige energie in zich gehad om uit te groeien en verder te leven. Ook mineralen en dierlijke producten hebben ieder hun eigen energiestructuur en worden gebruikt in de homeopathie.

homeopathie voor dieren

De genezing van het lichaam komt tot stand, doordat de vrijgekomen energie van het ingezette middel het lichaam aanzet tot zelfgenezing. Het lichaam krijgt hulp om bepaalde lichaamsfuncties weer op te starten. Wanneer je bijvoorbeeld bij een bacteriologische infectie Echinacea inzet, betekent dit dat het afweersysteem geactiveerd wordt. Hierdoor zullen de bacteriën door de witte bloedlichaampjes bestreden en vernietigd worden. Echinacea valt dus niet de bacteriën zelf aan, maar zorgt ervoor dat het afweersysteem dit weer kan doen. Door de impuls van de energie en informatie van Echinacea krijgt het lichaam weer de kracht om zichzelf te genezen.

Een van de uitgangspunten van de klassieke homeopathie is de mogelijkheid van ieder levend wezen om zichzelf te genezen. Bij ziekte is die mogelijkheid ontregeld. Met de juiste homeopathische middelen wordt het zelfgenezend vermogen van het dier gestimuleerd en versterkt.

Klassieke homeopathie gaat uit van het gelijksoortigheidsprincipe. Om het natuurlijk vermogen tot zelfgenezing te prikkelen, moet een stof worden ingezet die gelijke ziektesymptomen teweeg zou brengen bij een gezond dier. Sterk verdund heeft deze stof een genezende werking bij een ziek dier.

Homeopathie is maatwerk. Homeopathie kijkt (net zoals bioresonantie) niet alleen naar de lichamelijke symptomen, maar naar het hele dier. Dus ook naar mentale klachten, leefomstandigheden, erfelijkheid en biografie. Dat geeft een beeld van de achterliggende processen die geleid hebben tot het ontstaan van de klacht en daarop wordt specifiek getest m.b.v. de bodyscan. Alleen dan is het mogelijk om klachten op te lossen. Homeopathische middelen worden voor een groot deel gemaakt van planten, maar ook van mineralen, dierlijke producten en andere grondstoffen. Hier wordt een concentraat ofwel oertinctuur van gemaakt, waarvan een kleine hoeveelheid telkens verdund wordt en krachtig geschud (gepotentieerd).

Hierdoor ontstaat het uiteindelijke middel. De grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann, ontdekte dat wanneer hij tussen elke verdunningsstap de stof schudde, de genezende werking steeds sterker werd. Homeopathische middelen zijn niet giftig, verslavend of symptoom onderdrukkend en ze hebben geen schadelijke bijwerkingen. Ze zijn geschikt voor elk dier, zowel jong als oud als ook voor drachtige dieren.

Bio-Energetische Homeopathie

100% Maatwerk

 

Van een bodyscan kan een homeopathische imprint gemaakt worden van de frequenties, informatie en de middelen die de lichaams-intelligentie van de hond zelf heeft gekozen om weer in balans te komen. De bodyscan berekent tevens de potentie en de dosering die de hond nodig heeft. Als basis (informatiedrager) kunnen verschillende middelen worden gebruikt. Bijvoorbeeld een oplossing van zuiver water met biologische alcohol (druppels), biologische plantaardige olie, globuli (korrels), maar ook zalven en crèmes kunnen worden ingeprint met de homeopathisch/energetische frequenties.

De keuze van de informatiedrager hangt af van hoe het eindproduct toegepast gaat worden. Het grote voordeel van deze functie van het Qest4 bioresonantie systeem is dat je niet allerlei middelen hoeft uit te proberen, maar erop kunt vertrouwen dat de gekozen middelen ook de beste optie zijn om een klacht bij de wortel aan te pakken.

homeopathie voor dieren

Het werken met bio-energetische homeopathie is een zeer effectieve en nauwkeurige vorm van homeopathie. Deze methode maakt gebruik van de klassieke, klinische en complex homeopathie en past zich per moment aan, aan datgene wat er op dat moment het meest nodig is. De bio-energetische homeopathie maakt gebruik van biofeedback-mechanismen, zoals het Qest4 systeem, om te bepalen wat het lichaam precies nodig heeft, op dat moment en in die situatie. Daarom wordt deze methode ook wel vergeleken met het gebruik maken van een geleide raket die zich aanpast aan het doel.

 

Bio-energetische testmethoden zoals Qest4 hebben de volgende voordelen ten opzichte van de homeopathie in traditionele zin: 

 

  • Men kan snel bepalen wat het beste bio-energetische middel is, op dat moment en in die situatie.
  • Men kan precies vaststellen welke potentie het meest effectief is.
  • Het is mogelijk om vast te stellen welke verdere ondersteunde middelen nodig zijn voor een beter effect en in een individuele dosering.

En het allermooiste: Dit kiest de lichaams-intelligentie van het dier allemaal zelf! Dit is altijd zuiver! Die keuze is altijd het best werkende middel, op dat moment, voor die situatie!

 

Lees ook onze uitgebreide blog over Homeopathie toegepast bij dieren in de 21ste eeuw