• Download onze gratis E-Books
  • Voor gratis productadvies bel: 06-13705844

Voeding

Uniek Energiesysteem

Bij Holistic Dog Healing zien we voeding in de breedste zin van het woord. Het gaat niet alleen om wat iemand dagelijks eet, maar ook waar iemand zich mentaal mee voedt of waar iemand door beïnvloed wordt. Alles heeft invloed op het hele systeem. Vaak voelen mensen zelf al aan wat hun systeem positief of negatief beïnvloedt. Dit geldt ook voor dieren. Instinctief voelen ze aan wat goed voor hun is.

Ieder mens en dier heeft een uniek energielichaam. Energetisch zijn we zo uniek als een vingerafdruk. Mensen en dieren zijn netwerken van energieën. Het lichaam is een verfijnd, door energie gestuurd en bestuurd mechanische. Elk orgaan is doordrongen van energie, die complexe informatie met zich mee draagt. Afwijkingen op energieniveau beïnvloeden het fysieke lichaam. Het lichaam was in principe geprogrammeerd om te leven in een natuurlijke omgeving, maar onze omgeving is zo verstoord geraakt dat de energieën gemakkelijk uit balans kunnen gaan door alle factoren waar we niet meer aan ontkomen.

Welke voeding is dan geschikt voor mij of voor mijn hond?

Dat hangt helemaal af van het eigen unieke systeem en is voor iedereen anders. Wat gezond is voor de één kan vergif zijn voor de ander. Als de energie van het voedsel, de vitamine of het het supplement niet overeenkomt met die van het lichaam, zal het niet opgenomen kunnen worden en kan het niet worden verteerd. Ook al zeggen alle experts dat het gezond voedsel is. Op dat moment ziet het lichaam het als een afvalstof en geeft het voedingsmiddel  geen energie, maar zal het juist energie kosten om dit af te breken. Zelfs gezonde voedingsmiddelen kunnen energie afbreken als het immuunsysteem defensief reageert op de trillingen ervan. Je spreekt dan van een intolerantie. Dat is ook de reden geweest voor mij om te gaan werken met bioresonantie, omdat je met deze methode exact kunt testen welke voeding bij het eigen unieke lichaam past.

 

Bij Holistic Dog Healing zien we ieder dier als een uniek wezen, met zijn eigen unieke systeem en zijn eigen unieke omgevingsfactoren. Daarom is ook iedere behandeling uniek en afgestemd op de unieke persoonlijkheid van het dier. Er is dus niet één specifiek voedingsadvies dat voor alle honden geldt, maar we testen per hond wat het beste bij de hond past.

Mijn zoektocht en onderzoek naar de oorspronkelijke voeding van de hond bracht mij uiteindelijk bij DARF. DARF biedt de meest schone en natuurlijke voeding voor honden volgens het Barf-principe en ook nog eens zeer betaalbaar. DARF biedt een uitgebreid assortiment van KVV vers-vlees malingen, droogvoer en natuurlijke snacks.

Waarom wij kiezen voor DARF lees je in ons gratis E-Book dat je hier gratis kunt downloaden. Daarnaast bieden we zeer goede alternatieven voor het voeren van vers vlees met de merken Acana, Orijen en Ziwi® Peak.

 

Van Vulling Naar Voeding Voor Je Hond

Voeren volgens het BARF-principe: de schijf van 5 voor je hond

 

Het is voor de gezondheid van je hond belangrijk om gevarieerd te voeren. Je wilt immers het beste voor je hond. Dat is waar het BARF-principe om gaat. Maar wat houdt het nu precies in?

 

BARFen betekent dat je zelf het menu van je hond samenstelt en je dus precies dat erin kunt verwerken wat jij wilt. BARF staat voor Bones and Raw Food en gaat over het voeren van volledige (niet-dragende) botten in combinatie met spiervlees en orgaan. Dus geen poten, schenkel en knieën bijvoorbeeld. Deze manier van voeren is afkomstig uit Australië, waar dierenartsen Juliette de BairacliLevy en Ian Billinghurst het BARFen groot maakten.

 

Afwisseling is het belangrijkste

Waar het om gaat, is de afwisseling. Het is belangrijk dat je je viervoeter niet elke dag hetzelfde geeft. Zie het als onze schijf van 5; waaruit we eten om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo werkt dat bij honden ook. Zij hebben de schijf van drie: spiervlees (45-70%), bot (15-25%) en orgaanvlees (10-20%). Wissel bijvoorbeeld af met drie à vier smaken in circa vier weken. Dit kun je aanvullen met gepureerde of kort gekookte groenten. Op deze manier voer je ‘compleet’ en weet je zeker dat je maatje alle benodigde voedingsstoffen en mineralen binnenkrijgt.

Kant-en-klaar volgens BARF

Je kunt ook kiezen voor kant-en-klaar vers vlees (KVV). Je hoeft dan niet meer zelf de rekensom te maken voor de benodigde voedingsstoffen en deze te mixen. Daarnaast bespaart het je flink in vriesruimte en voorbereidingstijd. Bij KVV worden het vlees en de botten in de juiste hoeveelheid gemalen, waarna je deze eenvoudig aan je hond voert. Zo heeft DARF alles volgens het BARF-principe samengesteld. Zij mixen 70% vlees uit biologische landbouw, 20% bot en 10% orgaanvlees van dieren die in een natuurlijke leefomgeving hebben kunnen leven en waar ze hun natuurlijk voedsel hebben kunnen eten.

 

Lees hier de gebruikersinstructie voor het voeren van rauw vlees.