Water, het goedkoopste medicijn.

Gepubliceerd op 6 augustus 2021 om 20:15
holistisch diertherapeut

Eerst Water, de rest komt later......

We weten het allemaal: we moeten dagelijks voldoende water drinken, maar lang niet iedereen komt aan de dagelijkse hoeveelheid die we eigenlijk zouden moeten drinken. Water is van levensbelang. We kunnen 40 dagen zonder voedsel, maar slechts drie dagen zonder water. Water regelt vele functies in ons lichaam en vele hebben last van chronische uitdrogingsverschijnselen, zonder dat ze dit weten. Voldoende water drinken is de eerste stap naar een gezond lichaam.

 

Dr. F. Batmanghelidj wijdde er zelfs een heel boek aan: Water het goedkoopste medicijn, “Je bent niet ziek, je hebt dorst”. In zijn boek legt hij uit hoe je veel gezondheidsklachten kunt voorkomen, door het drinken van voldoende water en dat veel lichamelijke klachten eigenlijk een symptoom zijn van langdurige uitdroging.

 

Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 75% water en 25% vaste stof. De hersenen zouden voor 85% uit water bestaan en het bloed zou 94% water moeten bevatten. In het bloed kan al gezien worden of iemand voldoende water drinkt. Als je niet genoeg water drinkt, wordt je bloed dikker en stroperiger en moet je hart meer moeite doen om het bloed rond te pompen.

 

Zuiver Water

Koffie, thee, alcoholische dranken en frisdranken bevatten weliswaar water, maar ze gedragen zich in het lichaam geheel anders en bevatten ook ontwaterende stoffen. Je lichaam raakt dan meer kwijt dan dat je drinkt. Een andere manier waarop het lichaam vocht verliest is door transpiratie en uitademing. Om het verlies aan te vullen en te zorgen dat je waterhuishouding op pijl blijft is er maar 1 optie: Drink voldoende zuiver water en wacht niet tot je dorst hebt. Dan ben je echt te laat. Het menselijk lichaam heeft geen watervoorraden, daarom moet je blijven drinken.

 

Veel mensen verwarren het hongergevoel met dorstgevoel en gaan hierdoor teveel eten. Je denkt dat je honger hebt, maar eigenlijk heb je dorst. Probeer het maar eens om eerst twee glazen water te drinken als je trek krijgt. Waarschijnlijk is het gevoel verdwenen na het drinken van water. Neem ook een half uur voor de maaltijd eerst een groot glas water. Dit kan je lichaam goed gebruiken om je voedsel te verteren en je zult waarschijnlijk minder eten.

 

Het lichaam heeft iedere dag water nodig voor de volgende functies:

 • Zonder water is er geen leven
 • Water is een belangrijke bron van energie. Water wekt elektrische en magnetische energie op in iedere cel van het lichaam.
 • Water voorkomt schade aan het DNA en zorgt voor reparatie, waardoor er minder abnormaal DNA wordt gemaakt.
 • In het beenmerg worden alle mechanismen van het immuunsysteem gevormd. Het immuunsysteem in het beenmerg is afhankelijk van water.
 • Water is het belangrijkste oplosmiddel voor alle vitaminen en mineralen in het voedsel. Water stopt energie in het voedsel en de voedseldeeltjes kunnen dan het lichaam voorzien van energie tijdens de spijsvertering. Zonder water heeft voedsel geen enkele energetische waarde voor het lichaam.
 • Water wordt gebruikt voor het transport van alle stoffen in het lichaam.
 • Water verhoogt de doelmatigheid van de rode bloedcellen bij het opnemen van zuurstof in de longen.
 • Water geeft zuurstof af aan de cel en brengt de afvalgassen naar de longen voor verwijdering.
 • Water haalt giftig afval uit verschillende delen van het lichaam en brengt dat naar de lever en de nieren om verwijderd te worden.
 • Water is het belangrijkste smeermiddel voor de gewrichten en wordt gebruikt in de tussenwervelschijven om er schokabsorberende waterkussens van te maken.
 • Water is het beste vloeibare laxeermiddel en voorkomt verstopping.
 • Voldoende water vermindert de kans op een hartinfarct en beroerte. Water voorkomt dat de haarvaten van het hart en de hersenen verstopt raken.
 • Water voorziet ons van kracht en elektrische energie voor alle hersenfuncties, met name voor het denken. Het vergroot je concentratie. Water is nodig voor de productie van neurotransmitters en hormonen die in de hersenen worden aangemaakt.
 • Water helpt stress, nervositeit en depressie te verminderen.
 • Water herstelt het normale slaap-waakpatroon.
 • Water maakt de huid gladder en is een effectief middel tegen veroudering.
 • Water vermindert premenstruele pijn en opvliegers.
 • Het drinken van voldoende water houdt het honger- en dorstgevoel gescheiden.
 • Water vermindert het optreden van ochtendmisselijkheid in de zwangerschap.
 • Water geeft glans en schittering aan de ogen.

 

Hoeveel water moeten we dan drinken?

Gemiddeld heeft het lichaam per dag 30ml water per kg lichaamsgewicht nodig. Iemand van 60 kilo heeft dus al 1,8L water nodig per dag. Drink je naast water ook koffie dan zal je dit vochtverlies moeten compenseren met extra water. Het enige alternatief voor water is kruidenthee. Drink in iedere geval ’s ochtends bij het opstaan en een half uur voor de maaltijd 2 glazen water. Het beste is om steeds als je water drinkt dit royaal te doen. Dit is effectiever dan de hele dag kleine slokjes en zo hoef je er ook minder vaak aan te denken.

 

Kinderen en water

Het lichaam van een groeiend kind heeft constant water nodig, anders zou groei niet mogelijk zijn. Als aan deze vraag wordt voldaan met suikerhoudende drankjes en drankjes met allerlei chemische middelen erin, dan verloopt de groei en ontwikkeling minder goed en kunnen er crisistoestanden ontstaan. Dr Batmanghelidj brengt het ontstaan van astma en allergieën i.v.m. een tekort aan water. Kinderen moeten water leren drinken en dat niet vervangen door allerlei sappen en frisdranken. Hersenfuncties kunnen pas optimaal functioneren als het lichaam verzadigd is met voldoende water.

 

Water, de beste vochtafdrijver

Naar mate we ouder worden verdwijnt het dorstgevoel en tegen de tijd dat we dorst krijgen komt het lichaam al zo’n twee tot drie glazen water tekort. Het opnieuw verzadigen van de cellen gaat langzaam. Denk niet dat je lichaam meteen weer verzadigd is na het drinken van een paar glazen water. Volledige verzadiging van de cellen kan een paar dagen duren. Wanneer er sprake is van chronische uitdroging zal het zout in je lichaam vocht vast gaan houden om verdere uitdroging te voorkomen. De huisarts schrijft dan al snel een plaspil voor. Het lichaam probeert zijn water vast te houden door zout op te slaan en de huisarts zegt: Nee, je moet plaspillen slikken en het water wegdoen. Het enige doeltreffende middel om vocht af te voeren is het drinken van voldoende water en het innemen van een klein beetje ongeraffineerd zeezout. Daardoor komt de hoeveelheid water binnen en buiten de cellen weer in balans. Water is zelf de beste natuurlijke vocht-afdrijver!

 

Het is belangrijk bij het drinken van water om ook voldoende zout binnen te krijgen. De hoeveelheid water binnen en buiten de cel dient in balans te zijn. Zout regelt het waterpeil buiten de cellen en de mineralen zijn uiterst belangrijk voor de hoeveelheid water binnen de cel en het regelen van de energie in de cellen. Water en het juiste zout zijn de beste manier om een hoge bloeddruk te verlagen.

 

Aqualine Waterzuiveringsapparaten

Al een tijdje was ik op zoek naar een goed waterzuiveringsapparaat en ik ben erg blij met deze. Het waterzuiveringsapparaat van Aqualine maakt van kraanwater basisch mineraalwater. Veel gezondheidsklachten hebben te maken met verzuring en te weinig water drinken. Als je veel water drinkt verlies je met je urine mineralen. Een super gezonde drank is dus om gefilterd basisch mineraalwater te drinken. Het filter verwijdert alle chemicaliën, medicijnresten en zware metalen uit het water en door de mineralenstenen worden er mineralen aan toegevoegd. Tevens wordt door het filter de PH-waarde van het water verhoogd. Bij calamiteiten kan zelfs regen- of slootwater worden gebruikt. 

De diversen modellen van 5, 12 of 15 of 18 liter zijn verkrijgbaar in de webwinkel. Als je op de afbeelding klikt, wordt je automatisch doorgelinkt.

Als je meer informatie wilt over het apparaat, neem dan gerust contact op.

 

Helaas zijn alle apparaten tijdelijk uitverkocht. Alle langere tijd zijn er problemen met transport en levering. Daarom zijn ze voor nu uit de webshop gehaald, totdat er meer zekerheid is over nieuwe voorraad en nieuwe leveringen.

 

holistic dog healing

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.