• Download onze gratis E-Books
  • Voor gratis productadvies bel: 06-13705844

Natuurvoer 

Ja natuurlijk! Daar zal niemand aan twijfelen, iedereen wenst het beste voor zijn huisdier!

 

Daarom leveren wij producten die bijdragen aan een optimale gezondheid van je hond. Natuurlijk is goede voeding daarbij de belangrijkste basis. Onder goede voeding verstaan wij vooral dat het schone voeding betreft, afkomstig van dieren die hun natuurlijk voedsel hebben kunnen eten en geleefd hebben in een natuurlijke omgeving. Alleen dan is het mogelijk om te spreken van gezond vlees en natuurlijk wordt dat tijdens het productieproces niet bewerkt met chemische toevoegingen. Zo kun je er zeker van zijn dat jij je hond de allerbeste basis voor een goede gezondheid geeft!

 

Onze merken zijn zorgvuldig geselecteerd. Wij verkopen in onze webshop uitsluitend voeding die voldoet aan een aantal van onze strenge eisen.

 

Onze eisen op een rijtje:

 

  • Het merk moet een open declaratie voeren. Alle ingrediënten moeten te herleiden zijn. Als je leest: gevogelte, dan kan dat alles zijn wat vleugels heeft. Voor ons moet duidelijk zijn om welk soort gevogelte het gaat. Is het kip, kalkoen, gans, eend? Bedrijven die een gesloten declaratie voeren, mogen onder de term "gevogelte" alles wat vleugels heeft gebruiken. Dat kan zelfs per week verschillen wat ze aangeleverd krijgen. Bel je zo'n fabrikant op met de vraag wat voor soort gevogelte ze dan gebruiken, dan krijg je als antwoord dat het maar net is wat er op dat moment beschikbaar is. De ene week hebben ze duiven of merels, gemengd met een partij eenden en de andere week komt er een vrachtwagen vol met ganzen. In een open declaratie is niet alleen duidelijk om welke specifieke diersoort het gaat,  er is ook te herleiden welk deel van de diersoort gebruikt is. Bijvoorbeeld: kippenlong, kippenhart, kippenlever, kraakbeen en bot van kippen.
  • De ingrediënten moeten afkomstig zijn van gezonde dieren die in het wild hebben geleefd of op een duurzame boerderij, waar de dieren hebben kunnen leven volgens hun oorspronkelijke voedingspatroon.
  • De voeding moet vrij zijn van chemische geur-, kleur-, en smaakstoffen.
  • De voeding moet vrij zijn van antibiotica en andere geneesmiddelen.
  • Het vleespercentage in droogvoer dient minimaal 50% te zijn. Ziwi® Peak bevat zelfs 96% vers vlees!

 

***Over diervoeding uit de supermarkt kunnen we heel kort zijn: Koop het niet! Het vleespercentage komt meestal niet verder dan 5%. De rest is dierlijk bijproduct (afval) met enorm veel toegevoegde geur-, kleur,- en smaakstoffen, omdat een dier het anders niet eens zou opeten.

 

***Diervoeding in dierenspeciaalzaken komt helaas ook voor 90% uit de commerciële petfood-industrie. De "betere" merken beweren gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen, maar helaas zijn dit grondstoffen die niet passen bij de voedingsbehoefte van een hond of kat. Er wordt gebruik gemaakt van goedkope voedingsstoffen zoals, granen, aardappelen, mais, soja en rijst die het grootste aandeel vormen van deze voeding. 

Ook hier rijkt het vleesaandeel vaak nog steeds niet verder dan hooguit 20%. De rest van de voeding bestaat dan uit koolhydraten. Een verhouding van 20% eiwitten en vetten en 80% koolhydraten is totaal ongeschikt voor honden en katten, die beiden van oorsprong vleeseters zijn! Daarnaast worden de ingrediënten vaak tot enorme temperaturen verhit, waardoor alle waardevolle voedingsstoffen verloren gaan. 

 

***Ook de term biologisch geeft geen garantie dat je goed voer koopt. Als we bijvoorbeeld Yarrah graanvrij Bio gaan ontleden dan zien we een vleesaandeel van 18% kip. Dit vleesaandeel is al bedroevend laag en daarnaast weten we niet om welke delen van de kip het gaat. Dan zie ik sojabonen voorbij komen, die totaal ongeschikt zijn voor honden als eiwitbron en kom ik ook nog gehydrolyseerde lever tegen......  Voor 2 kilo betaal je rond de 20 euro. Het voer bevat dan wel geen chemische toevoeging, maar de ingrediënten en de verhoudingen zijn totaal ongeschikt voor honden!

 

Holistic Dog Healing werkt alleen met merken die dezelfde filosofie uitdragen als wijzelf. De basis van een goede gezondheid begint met de juiste, schone voeding die past bij het oorspronkelijke voedingspatroon van je dier. Wij zijn er dus trots op dat deze leveranciers hun voeding willen verkopen via onze webshop, omdat zij dezelfde eisen stellen en alleen verkopen via bedrijven die hun filosofie verder uitdragen.

Wow die prijzen.... ik kan dat niet betalen.....

Je was hier gekomen, omdat je het allerbeste wilt voor je huisdier. Misschien had je al veel geld uitgegeven aan de "betere merken", maar die hebben jouw maatje nog steeds niet gegeven wat beloofd was. Mag ik dan nog even een laatste voorbeeld geven? Bekijk de ingrediënten van Royal Canin Hypoallergenic. Veel geadviseerd door dierenartsen.

 

  • Samenstelling: rijst, hydrolysaat van geïsoleerd soja-eiwit, dierlijke vetten, mineralen, hydrolysaat van gevogeltelever, bietenpulp, sojaolie, Fructo-Oligo-Sacchariden, visolie, bernagieolie en Tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne).

 

Heeft dit iets te maken met het natuurlijk voedingspatroon van jouw huisdier? Maar als de dierenarts het adviseert voor onze allergische hond, betalen we zonder problemen 10 euro per kilo. Helaas bepaalt de commerciële petfood-industrie wat dierenartsen moeten adviseren aan hun cliënten.  Mensen ervaren keer op keer hetzelfde: het probleem van hun huisdier wordt niet opgelost met de dure voeding die hun huisdier krijgt via de dierenarts. Nee, je kunt allergieën niet oplossen met ingrediënten waarmee je juist allergieën uitlokt.

 

Ja, echte voeding voor jouw huisdier is prijzig, maar tegelijkertijd de meest waardevolle investering die je kunt doen. Met de merken die wij bieden zal jouw huisdier vrij blijven van allergieën, darmproblemen, huidklachten en een lange lijst van chronische aandoeningen die veroorzaakt worden door een verkeerd voedingspatroon. Wanneer je nu investeert in passende voeding voor je huisdier dan ga je daarvoor terugkrijgen dat je huisdier een gezond en gelukkig leven zal leven, zonder dat hij ooit een dierenarts nodig heeft!

 

Onze voeding wordt rechtstreeks geleverd vanaf het distributiecentrum naar de klant. Om biologisch voedsel te mogen bewaren, moet je warehouse namelijk gecertificeerd zijn en aan unieke eisen voldoen. Voor veel partijen is het niet haalbaar om de warehousing van biologische dierenvoeding zelf op een rendabele manier te realiseren. Onze partners zijn altijd op zoek naar de beste merken en de hoogste kwaliteit, wereldwijd en beschikken over het verplichte bio-certificaat.